Ana Sayfa Mobil Orta Segment ‘de alınabilecek en iyi modeller

Orta Segment ‘de alınabilecek en iyi modeller

a50 teknik özellikler

Acaba hangi telefonu alsam diye günlerce kendinize işkence yapmak yerine biz sizler için 2500 TL ve 3000 TL orta segment de  alınabilecek en iyi cihazları sıralayacağız ve kıyaslayacağız.Öncelikle bu makaleyi okumadan önce, telefon alırken nelere dikkat etmeliyiz. Yazısını okumanızı tavsiye ederiz.

TELEFON ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ ?   sayfasını inceledikten sonra, bu yazımızda sizlere 2500 TL 3000 TL arasındaki orta segment de alınabilecek en iyi cihazları donanımı ve özelliklerine göre sıralayacağız.

2019 Orta segment de alınabilecek en iyi cihazlar

1-Samsung A50
2-Oppo Rx17 Neo
3-Huawei P30 Lite

SAMSUNG A50

Orta segment de alınabilecek en iyi cihazlar listemizde ilk sırayı Samsung Galaxy A50 ‘ye veriyoruz. Çinli firmaların rengarenk tasarımları ve donanımlarını yükseltmesi.Kore firmasını biraz pazar kaybına ve düşüşe geçirmiş idi. İlklerin firması Güney Koreli firma, hemen plan değişikliğine giderek, tek sayılı A serisini çift sayılı seriye , yeni tasarımları,sonsuz ekranları,bixby görsel zeka, kameralarda geniş açı ve gelişmiş portre ve en önemlilerinden biri, daha iyi işlemciler ve yaklaşık olarak A serisinin tamamına 4000 civarı batarya yerleştirerek müşterilerin gönlünü kazanmayı başardı.

Bu arada Bixby nedir diye sorarsanız, BİXBY NEDİR? NE İŞE YARAR?  yazımızdan kapsamlı olarak öğrenebilirsiniz.Hatta Çinli ve diğer telefon markalarının da pazarını elinden almaya başladı.Gelin birlikte  cihazın temel özelliklerine bakalım.

 Tasarım

Ülkemizde 3 adet renk ile satışa sunulan A 50 , sedef siyahı , sedef beyazı ve sedef mavisi olmak üzere 3 rengi piyasaya sunmuştur.Göz alıcı renklerinin yanı sıra A 50 modellerinin sedefli olması sayesinde ışıkta, güneş de farklı tonlara bürünmesi alıcıya dahada cezbetmektedir. Full HD+ 6.4 inç infinity u ekrana sahip olan A 50 ayrıca 19.5:9 bir ekran yapısına sahip olmakla beraber Ekranın camını Gorilla Glass firması üstlenmektedir. Gorilla glass 3 ekrana sahip A 50 ayrıca Samsung’un göz alıcı renk tonlamasına ve renkleri daha canlı ve gösteren süper Amoled bir ekrana sahiptir. Süper Amoled ekran hakkında bir fikriniz yok ise buradaki TELEFON ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ ? yazımızın içerisindeki ekran teknoloji kısmından farkları okuyabilirsiniz. Unutmadan 1080×2340 ekran çözünürlüğüne sahip olduğunu belirtmek isterim.

Donanım

Gücünü Exynos 9610’dan alan A 50 cihazı 2500 3000 TL arasında alınabilecek en iyi cihazlar arasında olmayı çoktan hakkettiğini belirtmek isterim. 8 çekirdek 2.3GHz+1.7GHz  işlemci hızına sahip olan cihazda 64 GB depolama alanı ve 6 GB RAM ile tamamlanmıştır. Batarya konusunda çıtayı Allah’u Ekber dağlarına çıkaran Kore firması 4000 mili amper  batarya ile resmen 1.5 gün kullanım sağlamaktadır.Peki bu bataryayı doldurmak kaç saatimizi alacak gibi sorular sormadan söyleyeyim , cihaz 15 watt hızlı şarj ile dolmaktadır. Cihazın güvenlik durumuna gelir isek ekranda parmak izi okuyucu ve yüz tanıma bulunan cihazda, ekran parmak izi geç okuyor gibi şikayetler almaktayım.

Bilmeniz gerek bir konuyu sizlere ileteyim Samsung bu konuda bir güncelleme yayınlamış ve parmak izi okuma süresini çok kısa bir süreye indirgemiştir. Yüz okuma hakkında zaten bir şey dememe gerek yok, çok hızlı bir şekilde açılmaktadır.Kamera konusunda başarılı bir yol izleyen Kore firması cihazın arkasına 3 adet kamera yerleştirmiştir. Ana kamerası 1.7 diyafram açıklığına sahip, 25 Mega piksel’dir. Cihazın ikinci kamerası ise 2.2 diyafram genişliğine sahip,123 derecelik geniş açı kamerasıdır.

Üçüncü kamera ise süs için konulmuş demiyorum tabi ki :). Yine 2.2 diyafram açıklığına sahip bokeh efekti yani sizin anlayacağınız dilde portre kamerasıdır. Yine anlamadınız ise , hani arkayı bulanık sizi net çeken kameradır. Cihazımızın ön kamerası ise yine arka kamerada olduğu gibi 25 Mega piksel 2.0 diyafram’dır. 2500 300 TL arasında alınabilecek en iyi cihazlar sıralamamızda A 50 bizim gözümüzde fazlası ile tercih edilebilir.

 

HUAWEİ P30 LİTE

Orta segment de alınabilecek en iyi cihazlar listemizde ikinci sırayı Huawei P30 Lite ‘a veriyoruz. 2500 3000 TL arasında alınabilecek en iyi cihazlar arasından biride Çinli üretici Huawei’in cihazı P 30 Lite’dır. Amerikan firması Google’ın ambargosu ile baş etmeye çalışan Çinli firmanın zor günlerde geçmekte olduğunu hepimiz bilmekteyiz.Hatta ambargoda kesinleşen cihazlarda mevcuttur.Son gelen haberlere göre Huawei Mate 30 serisinde Google servislerine erişilemeyecek.Tabi çekik gözlü Çin askerleri durur mu ?

Hemen yapıştırırlar Hongmeng işletim sistemini. Bakalım zaman neler gösterecek bilinmez ama Huawei’in emin adımlar ile yükselmesini hatta gerilemesine neden olacaklarını düşünmekteyiz.  2500 3000 TL arasında alınabilecek en iyi cihazlar arasından listemize giren P 30 Lite modeli ülkemizde 3 renk çeşidi ile sunulmaktadır. Bu renkler Gece Siyahı , İnci Beyazı ve Mavi renklerdir. Gelin birlikte P 30 LİTE modelinin teknik özelliklerine bakalım.

TASARIM

 

Full HD 6.15 inç  ekrana sahip olan cihazda ayrıca yüzde 90 ekran gövde oranına sahiptir. TFT LCD (IPS)  bir ekrana sahip P 30 LİTE modelinin ekran çözünürlüğü ise 2312 x 1080 pikseldir. TFT LCD ekran hakkında bir bilginiz yok ise TELEFON ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ ? yazımızdaki ekran modelleri hakkında bilgi edinebilirsiniz. Cihazın ekran piksel yoğunluğu ise 415 PPI’dır.  Ekranı hakkında yeterli açıklamdan sonra gelin birlikte cihazın donanım özelliklerine bakalım.

DONANIM

Gücünü Kirin 710’dan  alan P 30 LİTE  cihazı 2500 3000 TL arasında alınabilecek en iyi cihazlar arasında olmayı çoktan hakkettiğini belirtmek isterim. 8 çekirdek  4 x Cortex-A73 2.2 GHz + 4 x Cortex-A53 1.7 GHz  işlemci hızına sahip olan cihazda 128 GB depolama alanı ve 4 GB RAM ile tamamlanmıştır. Ağabey hafıza konusunda tamam ama neden 6 GB RAM koymadınız diyenleriniz olacak biliyorum ama merak etmeyin 4 GB RAM’de yeter 🙂 3340 mili amper bataryaya sahip olan bu cihazımız ortalama olarak 1 gün sizlere yetebileceğini rahatlık ile söyleyebilirim.Ayrıca cihazınız ortalama dolma süresi 105 dakika civarıdır. Cihaz 9V hızlı şarj desteğine sahiptir.

Cihazın güvenlik durumuna gelir isek, parmak izi ve yüz tanıma ile güvenlik sağlayan cihazda, parmak izi okuyucu arka kısımda bulunmaktadır.Ekranda parmak izi okuyucudan normal olarak çok daha hızlı çalıştığını rahatlıkla söyleyebilirim. Kamera konusuna gelince.Arka kamera:Üç objektifli kamera : 48 MP (Geniş Açı Lens, f/1.8 diyafram) + 8 MP ( Ultra Geniş Açı Lens) + 2 MP ( Bokeh Lens), ön kamera ise Tek kamera : 24 MP, f/2.0 diyafram, sabit odak uzunluğunu destekler. 2500 300 TL arasında alınabilecek en iyi cihazlar sıralamamızda P 30 LİTE bizim gözümüzde fazlası ile tercih edilebilir.

 

OPPO RX17

2500 3000 TL arasında alınabilecek en iyi cihazlar arasından biride yine Çinli dostlarımız tarafından üretilen Oppo Rx17′ dir. Oppo şu an için Çinin yükselen yıldızı diyebiliriz. Hatta telefon piyasasında yeni bir soluk da getirdi diyebiliriz.Bu Çinliler zeki adam dediğinizi duyar gibiyim beyler. Pazarı eline almaya çalışan Çinliler,Liderliği elinden bırakmak istemeyen Koreliler , Her türlü bir çıkış yolu ve satış planı güden Amerikalılar ile telefon piyasasında çemberin gitgide daraldığını söylememiz normal karşılanır.

Artık cihazlar eskisi gibi de değil. Çoğu firmanın ürünü birbirine benzemektedir. Ekranlar,kamera tasarımları,renk tonları ve daha saymak ile bitmeyecek bir sürü özellikler. Bu daralan çemberi, fırsata çeviren bir diğer firma ise şüphesiz ki Oppo’dur. Ya kardeşim fetva mı ? Veriyorsun, diyenleri duyar gibiyim.Kesinlikle burada ciddi bir olaydan bahsetmekteyim. Şüphesiz ki Oppo firması 🙂 ilerleyen yıllarda iyi yerlerde olacağı kaçınılmaz son gibi. Tabi uygun fiyata yüksek donanım vermeye, garanti konusunda müşteri destekli olmaya, ve arıza oranında düşük olmayı başarabilir ise bu iş olur derim.Gelin birlikte RX 17  modelinin teknik özelliklerine bakalım.

 

TASARIM

Full HD+ 6. inç  ekrana sahip olan cihazımız, ayrıca yüzde 83.59 % ekran gövde oranına sahiptir. Amoled  bir ekrana sahip olan modelde  ekran çözünürlüğü ise 1080 x 2340  pikseldir. Amoled ekran hakkında bir bilginiz yok ise TELEFON ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ ? yazımızdaki ekran modelleri hakkında bilgi edinebilirsiniz. Cihazın ekran piksel yoğunluğu ise 402 PPI’dır.  Ekranı hakkında yeterli açıklamadan sonra gelin birlikte cihazın donanım özelliklerine bakalım.

DONANIM

Gücünü Snapdragon 660’dan cihazımız 2500 3000 TL arasında alınabilecek en iyi cihazlar kategorinde yer almayı başarabilmiştir. 8 çekirdek 2.2 Ghz ana işlemci ve 1.8 Ghz yardımcı işlemci ile sizlere eşsiz bşr performans yaratacağından şüpheniz olmasın.Cihaz 4 GB RAM 128 GB depolama alanına sahiptir. Batarya kapasitesi konusunda elinden geleni yapan firma , ne yazık ki hızlı şarj konusunda elinden geleni yapamamıştır. 3600 mah mikro usb sahip cihaz, 2500 3000 TL arasında alınabilecek en iyi cihazlar kategorimize 3. sıradan girmeyi hak kazanmıştır.

Yine bir yenilik  olan ekranda parmak izi okuma ve yüz tanıma teknolojisine sahip cihazda, ekran parmak izi okuyucusunun fena olmadığını rahatlık ile dile getirebilirim.Kamera konusuna gelince,Arka Sensör: 16 mega piksel ve 2 mega piksel , Ön sensör: 25MP ‘dir. Diyafram açıklıkları ise , Açıklık: Arka: f/1,75 + f/2,4 , Ön : f/2,0 ‘dır. 2500 300 TL arasında alınabilecek en iyi cihazlar sıralamamızda P 30 LİTE bizim gözümüzde fazlası ile tercih edilebilir.

Konu ile ilgili anlamadığınız yerlerde bizlere mail gönderebilir, veya yorum yazabilirsiniz.

Bilim ve Teknoloji ile kalın …

 

Yeni Çıkan Coinleri İlk Sen Keşfet, Shiba, Doge, Pepe ve Diğer Altcoinler Bu Borsadan Çıktı Şimdi Yatırımını Başlat!

Exit mobile version